Vaspitačice u vrtićima neće dobiti pomoć od 10.000 dinara 1Foto: Beoinfo (arhiva)

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara. Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite i na njih se odnosi najavljena isplata pomoći, potvrdila je za Danas Bosiljka Jovanovič, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Podsetimo, Vučić je tokom sinoćnjeg gostovanja na RTS-u najavio da će negovateljice, spremačice, vaspitačice i kuvarice u socijalnim ustanovama dobiti jednokratnu isplatu od 10.000 dinara.

„Ima ih 7.980 i to je dobra vest. Kada smo davali jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima njima nismo dali i to je naš dug za njih“, rekao je Vučić, dodajući da će to „ići za dan, sutra, prekosutra do ponedeljka“.

Ovu izjavu mnogi vaspitači koji rade u obdaništima su pogrešno razumeli, a Bosiljka Jovanović kaže da zaposlenih u predškolstvu ima 30.500 i da će, ako država bude delila pomoć, nju dobiti svi radnici u predškolstvu, a ne samo vaspitači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari