Šansone „Non, je ne regrette rien“, „Milord“, „Mon dieu“ kao i mnoge druge, ni četrdeset godina posle smrti Edit Pjaf nisu izgubile na popularnosti.

 Edit Đovana Gasion, poznata kao Edit Pjaf ili „vrabac iz Pariza“, danas je legenda, a u njenim pesmama Novosađani će moći da uživaju sutra uveče u Vrtu srednjoškolslog doma u Nikolajevskoj ulici br. 1, gde će od 21 sat nastupati ansambl „La vie en rose“. Njenu muziku izvode austrijska pevačica Judit Keler, Branko Džinović – harmonika, Mišel Mader – klavir i Andreas Fleming – bas.

Posle velikog uspeha predstave „Piaf“ u Teatru pokrajine Tirol u Insbruku, glavna glumica i pevačica, Judit Keler dobija sve više poziva za gostovanja po Austriji. S ozbirom na to da je u predstavi učestvovalo više od trideset muzičara, javila se potreba da se ceo orkestar svede na manji ansambl i time otvori mogućnost za nastupe i u manjim teatrima, klubovima i salama. Tako je prateći ansambl smanjen na tri instrumenta: klavir, kontrabas i harmoniku. S ovakvom postavom Judit Keler je nastupala širom Austrije, a poslednji dan Evropskog prvenstva u fudbalu, koji se delom odigravao i u Insbruku, obeležio je upravo njen nastup.

Sutra će u okviru manifestacije „Novosadsko muzičko leto“ koje organizuje Muzička omladina Novog Sada i Novosađani imati prilike da je čuju. Ulaz je slobodan za sve posetioce, a u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u župnoj crkvi Imena Marijina, takođe s početkom u 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.