Vidojković: Moronima iz Informera sam odgovorio u današnjoj kolumni u Danasu 1Foto: Miroslav Dragojević

Marko Vidojković čestito nije ni počeo da piše za Danas, a već je dobio „reklamu“ u prorežimskom tabloidu Informer. Sa današnje naslovnice novina Dragana J. Vučićevića smeši se slika našeg novog kolumniste uz propratni tekst, inače glavni na naslovnoj strani: „Dno dna! Psuje majku, pljuje i preti, a kolumnista je u Danasu. Marko Vidojković za svoje gadosti nagrađen dobro plaćenim poslom u novinama tajkuna Dragana Šolaka“.

Poznati pisac i koautor emisije „Dobar, loš, zao“, kaže da je ovakvu naslovnu stranu, i pre pojave prve kolumne, očekivao.

– Nije teško pročitati plitke umove koji vode režimski pamflet Informer, naročito kada na svaka dva dana vade najgluplje fore iz DLZ i od njih prave vesti. Očekivao sam naslovnu stranu kod njih, čak sam tačno znao i šta će na njoj pisati, pa sam u skladu sa tim napisao i adekvatnu prvu kolumnu, o tome otkud ja u Danasu. Imamo, dakle, moj unapred pisani odgovor na njihova baljezganja, eto koliki su moroni – kaže Vidojković za Danas.

Vidojković: Moronima iz Informera sam odgovorio u današnjoj kolumni u Danasu 2
Foto: Twitter

On dodaje da im neće odgovarati u svojoj novoj kolumni, koja će ići u Danasu svakog radnog dana, počev od danas.

– Neću dozvoljavati da mi novinarski škart nameće teme, niti ću se pecati na njihove debilne provokacije, već ću nastaviti da uživam u novom poslu – ističe Vidojković.

Upitan da li je moguće da u državi nema važnijih vesti, već je on najveći problem pa mu posvećuju glavni tekst na naslovnici, naš novi kolumnista kaže da je to u skladu sa Informerovom uređivačkom politikom, dakle, sasvim očekivano.

– Glavni bandit je zapalio na skup o klimatskim promenama, što je za čitaoce Informera beskrajno dosadna vest, a ja sam dežurna meta još otkako je objavljen roman Đubre. Ne skidaju mi se sa grbače mesecima, tako da je ovo u skladu sa njihovom ovogodišnjom uređivačkim politikom i sasvim je očekivano. Uz to, ta naslovna nam je svakako i reklama, pa bismo možda mogli i da im se zahvalimo? – poručuje Vidojković.

Njega su i do sada svrstavali u Đilasovo-Šolakovog plaćenika, mada su pre neki dan objavili tekst da je Jeremićev, što može biti zbunjujuće za njihove čitaoce. Naš sagovornik kaže da gazdu nema, ali da zato ima sve veću podršku čitalaca i gledalaca.

– Meni te etikete uopšte ne smetaju. Poznato je da sam u dobrim odnosima sa celom demokratskom opozicijom i svim javnim ličnostima koje se otvoreno bore protiv diktatorskog režima. Nije teško zbuniti se kad se daviš u informerovskom smradu, pa mi svakog dana pripisivati drugog gazdu. Svi, pritom, znaju, pa i oni, da ja gazdu nemam, a i pored neprekidnih hajki, sve veću podršku čitalaca i gledalaca imam. Verujem da to najviše i boli – zaključuje Vidojković.

Kolumnu Marka Vidojkovića čitajte u štampanom izdanju ili danas od 19 časova na sajtu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari