Vrućine koje smo imali dva puta u veku sada ćemo imati gotovo svakog leta 1Foto: Lj. B.

Vrućine pogađaju sve više i severni deo planete, ali i na razne druge nepogode koje se dešavaju, poput poplava ili tornada, istakla je Diana Urge-Vorsatz, jedan od autora nedavno objavljenog izveštaja UN o klimatskim promenama i potpredsedavajuća Radne grupe III Međuvladinog panela za klimatske promene.

Ona je na Međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope “Balkans Property Forum 2021″ istakla da su klimatske promene u poslednje vreme brze.

„Poslednjih 125.000 godina nije bilo tako vruće kao sada, okean nije bio tako topao dva miliona godina. Vrućine koje smo nekada imali samo dva puta u veku sada ćemo imati gotovo svakog leta“, istakla je ona i napomenula kako ljudske aktivnosti utiču umnogome na sve klimatske promene.

Neophodne su šume, istakla je Urge-Vorsatz, i neophodno je da se okrenemo izgradnji kuća i zgrada koje će težiti tome da bude „kuće nulte energije“.

„Balkans Property Forum“ okupio je brojne stručnjake iz sektora nekretnina, ekonomiste, bankare i druge profesionalce iz industrije kako bi razmenili iskustva i umrežili se sa ključnim igračima u industriji nekretnina u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari