Vuletić: Hrkalović je zločinačko lice naše policije 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Dijana Hrkalović je nešto loše, najnečasnije, ono mračno i zločinačko lice naše policije u periodu od 2015. pa do njene smene dve godine kasnije. Međutim, nije ona odvedena u pritvor zato što je neko shvatio da po istoj matrici predsednik države isto čini i sada, što je ona činila na mestu državnog sekretara. Da je to razlog, mračne i memljive zidove te ćelije sada bi ugledao pravni pedofil Aleksandar Vučić – ocenjuje za Danas profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić.

Prema njegovim rečima, slučaj Dijane Hrkalović nam govori o tome da onoga ko ruši institucije, krši zakone, gazi po Ustavu, neće sutra imati ko da ga brani.

– Današnji gazitelji pravne države sebi su jako otežali sudske procese. Nije Hrkalović nikakav simbol hrabrosti, otpora i disidentstva. Revolucije i režimi jedu svoju decu. Jedino što može je da za advokata uzme jednog molera, pa da zajedno organizuju jedan intervju koji će zaseniti Evropu – navodi Vuletić.

Profesor zaključuje da u zemlji u kojoj tona prođe, a gram nikako, u kojoj optuženi za zapaljeni džoint provede tri godine u zatvoru, a čovek koji proizvede tonu i po marihuane provede dve godine u pritvoru, u zemlji gde kriminal proizvodi izbore a izbori proizvode kriminalce, gde predsednik države univerzitetske profesore naziva pedofilima, a jedini pedofil je sam on, koji devet godina siluje mlade, nezrele, tek procvetale dvanaestogodišnje institucije republike Srbije i to besomučno, u produženom trajanju – u takvoj zemlji, pet godina nakon završetka slučaja biva smaknuta sa stola bivša državna sekretarka MUP-a.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Dijani Hrkalović, a tereti se da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari