Vulin i Duan Daći: Prijateljstvo Srbije i Kine je čelično 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u poseti Turskoj na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola, razgovarao je danas sa zamenikom Generalnog direktora za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i šefom Nacionalnog centralnog biroa Interpola Peking Duan Daćijem.

Oni su se saglasili da je prijateljstvo srpske i kineske države čelično, baš kao i lično prijateljstvo predsednika Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, navedeno je u saoštenju MUP-a.

Vulin i Daći su istakli da je neophodno nastaviti sa pružanjem uzajamne podrške u okviru međunarodnih organizacija, posebno u okviru Interpola, kao i sazajedničkim zalaganjem za poštovanje svih važećih pravila Interpola, posebno Rezolucije o proceduri i kriterijumima za članstvo u Interpolu iz 2017. godine, koja definiše da članice Interpola mogu biti isključivo države članice, Ujedinjenih nacija, odnosno posmatrači u UN.

Takođe, šefovi srpske i kineske delegacije su se saglasili da ima prostora za dalje unapređenje bilateralne policijske saradnje, posebno kada je reč o borbi protiv terorizma, organizovanog i sajber kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari