Vulin: Marihuana u Srbiji neće biti legalizovana, dok god je na njenom čelu Aleksandar Vučić 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu povodom obeležavanja Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama i u razgovoru sa studentima poručio da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana, dok god je na njenom čelu Aleksandar Vučić.

Vulin je naveo da čak 80 odsto krivičnih dela nastaje zbog droge i istakao da policija nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko dilera, koji zarađuju ogromne svote novca trujući decu i omladinu.

Lake i teške droge ne postoje i baš kao što hapsimo one sa kilogramima kokaina ili heroina, tako hapsimo i one sa jednim džointom. Dok je Vučić na čelu Srbije, i dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi, poručio je Vulin, navodi se u saopštenju MUP.

Generalni sekretar Studentske konferencije univerziteta Srbije Luka Marošanin zahvalio se državnom rukovodstvu na brizi koju iskazuju za studente i njihovu veću bezbednost i zaštitu.

„Mi studenti u potpunosti podržavamo politiku ministra Vulina i Ministarstva policije da treba hapsiti i za jedan džoint, jer je uništavanje mladih nedopustivo“, kazao je Marošanin.

Predsednik udruženja studenata doma 3 Marina Terzić zahvalila se MUP-u, Vulinu i direktoru Studentskog centra Goranu Miniću na svemu što čine za podizanje nivoa bezbednosti studenata.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je ministar unutrašnjih poslova danas bio u poseti Studentskom gradu. Razgovarali smo o vrlo značajnim temama koje su trenutno aktuelne i tiču se svih studenata podjednako i njihove bezbednosti“, istakla je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.