Za novo približavanje Partizanu 1 foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Crvena zvezda i Radnik igraju odloženu utakmicu prvenstva, šampion bi da smanji bodovnu distancu u odnosu na prvoplasirani tim na tabeli.

Da je sve išlo po kalendaru takmičenja domaće Superlige fudbaleri Crvene zvezde bi se još u avgustu sastali sa Radnikom u njegovoj Surdulici, a večeras bili gosti Inđije u startnoj rundi Kupa Srbije, ali su tadašnje evropske obaveze srpskog šampiona i tradicionalno blagonaklon stav Zajednice klubova SLS prema takvim zahtevima naših predstavnika u UEFA takmičenjima odlazak Dejana Stankovića i njegovih izabranika na jug zemlje odložili za ovu sredu.

Za razliku od termina pomenute utakmice 5. kola, odnos snaga između dva rivala ostao je nepromenjen. Bez obzira što korona virus i povrede svaki čas izbaciju važne startere ili rezerviste u „aut“, crveno-beli odlično napreduju u oba takmičenja, pa kao višestruko skuplji i kvalitetniji sastav od domaćina samo pobedu računaju kao dobar rezultat u duelu sa jednom od najlošijih ekipa od početka prvenstva.

U sportu (bi trebalo da) je sve moguće, pa Surduličani imaju pravo da se nadaju prekidu crne serije od tri poraza u SLS (ukupno ih imaju šest), ali teško je zamisliti da će Borjan, Dragović, Ben, Ivanić, Kanga… i ostali propustiti veliku priliku da sa nova tri boda priđu lideru Partizanu na dva koraka.

Sigurno bi struka osvajača četiri poslednje titule bila još mirnija da su joj na raspolaganju kreator igre i strelac kakav je Katai i prva centarforska opcija Milan Pavkov (postepeno se vraćaju u trenažni proces posle preležanog kovida 19), kao i standardni levi bek Milan Rodić (pauzira zbog četiri žuta kartona), ali ima dovoljno kadrovskih i taktičkih rešenja za takve situacije.

Tako „okrnjena“, Zvezda je dobila i bitku sa Ludogorecom u Bugarskoj, odnosno remizirala u Danskoj sa Midtjilandom, pa vodi kolo u svojoj grupi Lige do Evrope. A, pre nego što 4. novembra uđe u ključni deo borbe za proleće u LE ostaje joj da napadne bodove protiv Radnika, a onda i na terenu Radničkog iz Kragujevca (nedelja).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari