Upravni odbor JP Zavod za izgradnju grada konstatovao je juče da JGSP Novi Sad bez pravnog osnova koristi zemljište na Međumesnoj i Prigradskoj autobuskoj stanici, s obzirom na to da je rok privremenog korišćenja istekao još 1977. godine i da predmetno zemljište nije dodeljeno na trajno korišćenje, te je obavezan gradski prevoznik da zemljište na kojem su stanice preda gradu.

Upravni odbor JP Zavod za izgradnju grada konstatovao je juče da JGSP Novi Sad bez pravnog osnova koristi zemljište na Međumesnoj i Prigradskoj autobuskoj stanici, s obzirom na to da je rok privremenog korišćenja istekao još 1977. godine i da predmetno zemljište nije dodeljeno na trajno korišćenje, te je obavezan gradski prevoznik da zemljište na kojem su stanice preda gradu. Time će, po svoj prilici, biti ispunjena namera gradskih vlasti da se stara stanica zatvori za međugradski zaobraćaj i autobuski prevoznici primoraju da koriste onu koju je izgradila ATP Vojvodina, vlasništvo Ilije Devića.
U saopštenju sa sednice UO ZIG-a se podseća da je Međumesna autobuska stanica izgrađena 1967. godine, shodno odluci Skupštine opštine Novi Sad da se u rejonu nove železničke stanice izgradi privremena autobuska stanica sa rokom eksploatacije od najviše 10 godina.
Ugovor između Zavoda za komunalnu izgradnju, kao dotadašnjeg korisnika, i GSP predviđeno je da će prevoznik koristiti zemljište do 1. maja 1977. godine, kada će ga, bez prava na naknadu, predati Opštini Novi Sad. Razlog što zemljište nije dodeljeno na trajno korišćenje bio je nepostojanje detaljnog urbanističkog plana, odnosno plana detaljne regulacije. Prigradska autobuska stanica izgrađena je takođe na osnovu privremene lokacije, na rok od pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari