Zatvoren stečaj Razvojne agencije grada Sombora 1Sombor, foto: sr.wikipedia.org

Nakon nešto više od sedam meseci zatvoren je stečaj Razvojne agencije grada Sombora.

Kako navodi portal SoInfo, sud je, prema navodima iz rešenja, našao da su ispunjeni uslovi iz Zakona o stečaju, prema kojima, ukoliko se utvrdi da je imovina stečajnog dužnika manja od visine troškova stečajnog postupka, stečajni postupak se zaključuje bez odlaganja.

Ukupni troškovi stečajnog postupka bili su nešto više od 26.000 dinara.

„U ovom slučaju, imovina stečajnog dužnika ne postoji, niko nije podneo zahtev da se stečajni postupak sprovede i niko nije uplatio iznos radi pokrića troškova stečajnog postupka, pa nije održano ispitno ročište, već je zakazano završno ročište na kom je sud našao da su ispunjeni uslovi iz Zakona o stečaju, utvrđeno je da ne postoje parnice koje su u toku, odnosno koje se vode protiv stečajnog dužnika“, piše u rešenju sudije Melinde Markezić.

Stečajni postupak nad Razvojnom agencijom grada Sombora pokrenut je 23. decembra prošle godine, zbog stečajnog razloga trajnija nesposobnost plaćanja.

RAGS je osnovala Skupštine grada Sombora krajem 2011. godine, a samo pet godina kasnije donela odluku o likvidaciji, uz obrazloženje da nije ispunila uslove za akreditaciju po bilo kom osnovu.

„Lokalna samouprava je u osnivanje Razvojne agencije uložila 500 evra, dok su preostali članovi javna komunalna preduzeća Čistoća, Energana, Vodokanal, Parking servis, te Regionalna privredna komora, za udeo od deset odsto, uplatili po sto evra“, navodi ovaj portal.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari