Energetski vaučeri za 880 najugroženijih Mitrovčana 1Foto: mitrovica.info

Zahvaljujući ostvarenim uštedama od nepostavljanja novogodišnje rasvete, u mitrovačkom gradskom budžetu obezbeđeno je dovoljno finansijskih sredstava da svi koji imaju važeće prijave prema Javnom pozivu, dobiju energetske vaučere.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, ove energetske vaučere dobiće ukupno 880 prijavljenih porodica.

„U programu koji smo još ranije doneli, Grad je obezbedio pet miliona dinara za dobijanje energetskih vaučera. Kada smo uporedili broj važećih prijava, utvrdili smo da je taj broj daleko veći od one sume koju mi imamo, pet miliona, tako da od 880 važećih prijava, 347 porodica ne bi dobilo energetske vaučere”, rekao je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu.

Prema njegovim rečima, Grad Sremska Mitrovica je u prethodnom periodu ostvario uštedu od nepostavljanja novogodišnje rasvete i nekih događanja koji su ranije pratili novogodišnju noć, te su ta sredstva preusmerena za energetske vaučere.

„Tako da izdvajamo iz ušteda još tri i po miliona dinara, pa ćemo sada ukupno imati osam i po miliona dinara i sve će prijave koje su važeće dobiti energetske vaučere. Ukupno 880 porodica dobiće energetske vaučere. Sledeće nedelje možete da očekujete konačnu rang listu i bićete obavešteni o svemu” rekao je, govoreći o ovoj temi, Riđošić.

Vrednost vaučera iznosi 10.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari