Istraživanje: Trećina koristi kriptovalute 1Foto: Shutterstock/Hi my name is Jacco

Kompanija Viza objavila je istraživanje o kriptovalutama prema kom čak 94 odsto ispitanika širom sveta ima svest o ovom obliku digitalne imovine.

U novoj globalnoj studiji „Kripto fenomen: stavovi potrošača i upotreba kriptovaluta“, Viza je otkrila da skoro jedna trećina ispitanika koristi kriptovalute kao sredstvo ulaganja ili kao sredstvo razmene. Na globalnom nivou, skoro 40 odsto anketiranih vlasnika kriptovaluta izjavilo je da će verovatno ili vrlo verovatno promeniti svoju banku za onu koja nudi proizvode kao što su kriptovalute u narednih 12 meseci.

„Kriptovalute predstavljaju tehnološki pomak u oblasti kretanja novca i digitalnog vlasništva. S obzirom na to da potrošači menjaju svoj pristup ulaganju i poglede na budućnost novca, svakoj finansijskoj instituciji će biti potrebna kripto strategija“, istakao je Teri Angelos, viši potpredsednik i globalni direktor finteka kompanije Viza. Ova kompanija nedavno je pokrenula uslugu savetovanja o kriptovalutama, kako bi pomogla klijentima da unaprede svoje iskustvo sa digitalnim valutama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari