Gde je u Srbiji hrana najjeftinija, a gde najskuplja? 1Foto: Shutterstock / Davizro Photography

U prvoj sedmici maja najjeftiniji krompir mogao se kupiti u Zaječaru i Užicu gde su ga potrošači pazarili po prosečnoj ceni od 70 dinara po kilogramu dok je najveća cena bila u Beogradu i Kraljevu gde je koštao 100 dinara po kilogramu.

Kada je pak reč o pasulju taj proizvod je bio ubedljivo najskuplji u Novom Pazaru gde mu je cena bila čak 550 dinara. Nakon toga, ta namirnica je najviše koštala u glavnom gradu Srbije Beogradu, sa prosečnom cenom od 400 dinara.

Po najnižoj ceni su mogli da ga pazare potrošači u Zaječaru i Valjeva, 250 dinara po kilogramu. Novi Pazar je na vrhu i po ceni jabuka, gde je kilo koštalo 110 dinara dok je u Smederevu cena bila najjeftinija i iznosila je 40 dinara za kilogram.

Banane su bile najskuplje u Kragujevcu gde im je cena 160 dinara dok su najjeftinije bile u Valjevu 119,99 i Užicu gde im je cena bila 120 dinara po kilogramu. Zanimljivo je da je u Vranju, iako su primanja u tom delu Srbije prilično niska, cena kilograma banana čak 150 dinara.

Sir je ubedljivo najskuplji u Zaječaru gde je cena bila 595 dinara dok je najjeftiniji bio u Valjevu gde je kilogram koštao 250 dinara.

Sremska Mitrovica i Šabac prednjače kada je reč o ceni svinjskog mesa gde je ona bila 699,99 dinara po kilogramu dok su ga najjeftinije plaćali potrošači u Vranju gde je cena bila 499,99 dinara.

Kada je reč o junetini cena u Novom Pazaru je 1.000 dinara po kilogramu dok je u Sremskoj Mitrovici i Subotici cena bila 999,99 dinara. Ta vrsta mesa u Srbiji najjeftinija je bila u Užicu, gde je iznosila 726 dinara. Teleće meso je bilo najskuplje u Pančevu 1.499,99 dinara a najjeftinije u Beogradu i Zrenjaninu gde je bilo 899,99 dinara po kilogramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari