Letovi između Beograda i Hong Konga 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i Entoni Čeung, sekretar za saobraćaj i stanovanje u Vladi Specijalne administrativne regije Hong Kong NR Kine, potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Hong Konga.

Potpisivanje Sporazuma će omogućiti zaključenje kod-šer aranžmana domaćeg avio-prevoznika “Er Srbije” sa “Etihad Ervejzom” na ovoj relaciji, a time i organizaciju putovanja između Beograda i Hong Konga, navodi se u saopštenju.

“Pored potpisivanja samog Sporazuma, za nas je važna i razmena iskustava, posebno u oblasti vazdušnog saobraćaja, budući da nam je dalji razvoj Aerodroma “Nikola Tesla” jedan od prioriteta”, rekla je Mihajlović na sastanku sa delegacijom iz Hong Konga u Vladi Srbije, pre potpisivanja sporazuma.

Čeung je rekao da očekuje da će potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju doprineti bližem povezivanju Srbije i Hong Konga i jačanju ekonomske i kulturne saradnje. Na sastanku je bilo reči o mogućnostima razmene iskustava i u drugim oblastima, uključujući stanovanje, železnički i vodni saobraćaj.

Čeung je upoznao Zoranu Mihajlović sa planovima za budući razvoj infrastrukture i transporta u Hong Kongu, uključujući i planove za dalje proširenje međunarodnog aerodroma, čiji godišnji kapacitet trenutno iznosi 68 miliona putnika i devet miliona tona robe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari