Majdanpek: Donje Podunavlje – turistička destinacija budućnosti 1Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Prezentaciju i panel diskusiju organizuju Turističke organizacije Majdanpeka, Golupca, Kladova i Negotina, turistički prostori Golubački grad i Lepenski Vir , kao i Nacionalni park „Đerdap, uz podršku Dunavskog centra za kompetenciju i projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi GIZ, predstaviće turističke potencijale ovog područja na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 23. do 26. februara.

Ovogodišnji zajednički nastup opštinskih turističkih organizacija Majdanpeka, Golupca, Kladova i Negotina, zajedno sa turističkim prostorima Tvrđava Golubački grad i Lepenski Vir i Nacionalnim parkom Đerdap osmišljen je u cilju promocije Donjeg Podunavlja kao turističke destinacije koja tek treba da pokaže svoj potencijal.

Osim promotivnih aktivnosti na zajedničkom štandu tokom trajanja Međunaordnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, turistički akteri Donjeg Podunavlja u četvrtak, 23. februar organizuju panel diskusiju na temu „Donje Podunavlje – turistička destinacija budućnosti“.

Na Panelu će o turizmu Donjeg Podunavlja govoriti predsednici opština Majdanpek Dragan Popović, opštine Golubac Nebojša Mijović, opštine Kladovo Saša Nikolić, opštine Negotin Vladimir Veličković, kao i vođa projekta ”EU za kulturno nasleđe i turizam” Aleksandar Bec.

Tokom sajamskih dana na štandu Donjeg Podunavlja, pored ostalog, biće organizovana nagradna igra sa vaučerima koji obezbeđuju noćenja, obroke u lokalnim restoranima i obilaske raznih lokaliteta uz stručnu pratnju vodiča.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari