Mladi će se za 100 evra prijavljivati putem portala Uprave za trezor 1Foto: Pixabay/Kapa65

Prijava za pomoć mladima od 100 evra biće moguća od 15. do 30. januara na isti način kao što su se građani prijavljivali za predhodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor, naveo je danas ministar finasija Siniša Mali.

On je na Instagram profilu istakao da ova nova vrsta pomoći mladima pokazuje koliko nam je jaka država, i koliko su nam stabilne javne finasije.

„Mi pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su penzioneri koji će dobiti 20.000 dinara 10. februara. Takođe, odlučeno je da se donese i nova mera pomoći mladima, onima pred kojima je budućnost i to predstavlja još jednu potvrdu odgovorne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nova mera pomoći mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina, podrazumeva da će oni dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti“, naveo je ministar Mali.

Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno po 100 evra.

„Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP-a“, poručio je Mali.

Sa druge strane, većina ekonomista ocenila je da za pomoć mladima u Srbiji od 16 do 30 godina i novorođenoj deci nema para u budžetu i da se država mora zadužiti, a pojedini njih smatraju da će to biti najbolje potrošene pare iz državne kase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari