Od svih nezaposlenih osoba u Kladovu više od polovine su žene 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Bez posla je 1.578 stanovnika kladovske opštine različite obrazovne i starosne strukture. Više od polovine ukupno nezaposlenih u opštini Kladovo, a koji su na evideniciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Bor, čine žene, a polovinu lica bez kvalifikacija.

Kada je kvalifikaciona struktura u pitanju, na evidenciji nezaposlenih u kladovskoj opštini su 733 lica bez kvalifikacija, kao i 69 polukvalifikovanih radnika.

Sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme je 667 osoba, kao i 98 fakultetski obrazovanih.

Evidencija kaže da su među nezaposlenima i 33 osobe sa invaliditetom i da je među njima 13 žena. Žene inače čine i više od polovine nezaposlenih lica, na evidenciji je 831 žena.

Broj, kvalifikaciona i polna struktura nisu bitnije promenjene u odnosu na kraj prošle godine.

U novembru je u kladovskoj opštini bilo 1.551 nezaposleno lice. Žene su činile više od polovine nezaposlenih tada ih je bilo 800 na evidenciji, a bez kvalifikacija je bilo 715 lica.

Inače, Lokalnim akcionim planom zapošljavanja predviđeno je da opština Kladovo u ovoj godini izdvoji pet miliona dinara za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih, za stručnu praksu i za sprovođenja javnih radova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari