Ako je tačno da Internešenal Herald tribjun piše da gasovod Plavi potok neće prolaziti teritorijom Srbije, onda je reč o dezinformaciji. Domaćoj javnosti je poznato da je potpisan rusko-srpski memorandum koji precizira prelazak gasovoda kroz Srbiju. Za desetak dana u Beogradu će se ponovo sastati mešovita rusko-srpska radna grupa koja ima zadatak da uradi poslovnik o sprovođenju odredaba propisanih memorandumom.

Ako je tačno da Internešenal Herald tribjun piše da gasovod Plavi potok neće prolaziti teritorijom Srbije, onda je reč o dezinformaciji. Domaćoj javnosti je poznato da je potpisan rusko-srpski memorandum koji precizira prelazak gasovoda kroz Srbiju. Za desetak dana u Beogradu će se ponovo sastati mešovita rusko-srpska radna grupa koja ima zadatak da uradi poslovnik o sprovođenju odredaba propisanih memorandumom. Radna grupa ima zadatak da razmatra sve aspekte tog projekta, odnosno da utanači detalje gradnje gasovoda – izjavio je za Danas Milutin Prodanović, pomoćnik republičkog ministra rudarstva i energetike demantujući pisanje Herald tribjuna.
Prema pisanju tog lista, Mađarska pregovara sa Gaspromom, ruskim energetskim gigantom, o izgradnji gasovoda preko mađarske teritorije. Navodno bi gasovod Plavi potok trebalo da pređe preko Bugarske i Rumunije, do Mađarske, što znači da bi zaobišao Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari