Treći dan blokada zbog cene goriva, protest se prelio i u BiH 1Foto: Dušan Dželebčić Foto: @dusandz Drugi dan protesta: Protesti će biti nastavljeni i u ponedeljak

Vozači nezadovoljni cenom goriva u Srbiji blokirali su i danas treći put zaredom pojedine putne pravce u zemlji.

U Beogradu delimična blokada je organizovana na Slaviji, a trajala je od 17 do 19 sati.

U pravcu ka Mekenzijevoj bilo je parkirano desetak vozila koja su preprečila put ostalima, blokirane su bile i trole, pa je taj deo kružnog toka bio zakrčen. Od 19 sati saobraćaj se normalno odvija.

Putevi Srbije saopštili su da su zbog protesta zbog poskupljenja goriva bile na snazi obustave saobraćaja i u mestu Salaš Noćajski,na deonici Šid-Tovarnik, na Ibarskoj magistrali kod ariljske rampe, put ka Rumi, na mostu ka Šapcu, put za Kraljevo i Užice, u Inđiji, u mestu Vračev gaj, od Banatskih Karlovaca ka Nikolićima, od Velike Plane ka Žabarima, u mestu Kuzmin, Jovanovac Gruža, od Malog Požarevca ka Mladenovcu, u Despotovcu na deonici Despotovac-Svilajnac, na deonici Sombor-Stapar, na deonici Šabac-Loznica u mestu Jelav, na deonici Rekovac-Kragujevac u Rekovcu, deonica Odžaci-Ratkovo.

Prema nezvaničnim informacijama, za sutra je najavljena nova blokada u više delova Beograda i to za sedam ujutru.

Kako prenosi Mondo vraćajući se za Zlatibora, gde je bio na Kupu prijateljstva, internacionalnom fudbalskom takmičenju za mlađe selekcije, potpredsednik FSS Savo Milošević je zastao na putu kod Gornjeg Milanovca gde je u toku bio protest zbog cene goriva. Milošević je bio revoltiran protestima.

„Imam sto obaveza, moram da prođem!“, vikao je Milošević.

„Valjda i tebe dotiče ovo, treba da staneš sa nama“, odgovorili su mu demonstranti.

Milošević je na to odgovorio: „Zar sam ja kriv za ovo???.

Na dobacivanje pojedinih da vozi skup automobil, uzvratio je: „Pa šta, je l’ sam ukrao, da li sam lopov???“.

Nakon završetka blokade, Milošević je nastavio put ka Beogradu.

Protest protiv visokih cena goriva u Srbiji „prelio“ se i na BiH gde je zbog povećanja cena, blokiran i magistralni put M 17, a blokirane su saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i drugim gradovima, prenosi N1.

Autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M-17. Kilometarske kolone su formisrane između Doboja i Žepča.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini u BiH su vozači zaustavili automobile na jedan sat. Prethodnih dana, vozači Srbije na isti način su izrazili revolt.

Na najavu protesta reagovao je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da će tražiti od policije da sklanja automobile sa ulice.

„Ne možete da zaustavite automobil negde na putu i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj, a nekome, recimo treba Hitna pomoć u tom trenutku“, naglasio je Dodik i dodao da svaki protest mora biti prijavljen.

Kako je ranije najavljeno, građani Banjaluke su danas u 17 sati blokirali saobraćaj kao znak protesta zbog cena goriva.

Autoprevoznici su najavili da će se svaki dan u ovom periodu okupljati sve dok vlast ne nađe sluha za njihove zahteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari