Osiguravajuća kompanija DDOR iz Novog Sada danas će biti prodata na javnoj aukciji u hotelu Hajat. Za DDOR će se nadmetati kompanije koje su se kvalifikovale na tenderu danas do 11 sati dostave obavezujuće ponude. Ponude će javno biti otvorene, a potom pregledane i rangirane prema ponuđenoj ceni.

Osiguravajuća kompanija DDOR iz Novog Sada danas će biti prodata na javnoj aukciji u hotelu Hajat. Za DDOR će se nadmetati kompanije koje su se kvalifikovale na tenderu danas do 11 sati dostave obavezujuće ponude. Ponude će javno biti otvorene, a potom pregledane i rangirane prema ponuđenoj ceni. Tendersku dokumentaciju otkupilo je 11 kompanija – nemački Alijans, Aksa i Grupama iz Francuske, Beloaz iz Švajcarske, Češka poištovna, Eureko iz Holandije, grčki Etniki, Fondiarija i Đenerali iz Italije, belgijski KBC i Zavarovalnica Triglav iz Slovenije. Kompanije Đenerali i Triglav su saopštile da su odustale od slanja obavezujućih ponuda. Na aukciji će moći da učestvuju tri ponuđača sa najboljim finansijskim ponudama, kao i svi oni čija je ponuda jednaka ili iznad 80 procenata najviše finansijske ponude.
Beograd – Zamenik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Zoran Manasijević izjavio je da je nedopustivo da pojedine kompanije u Srbiji značajan deo svog profita ostvaruju na bazi niske cene električne energije. On je, kako prenosi kompanijski list „Kilovat čas (KWH)“, kazao da EPS nije u poziciji da i tim kompanijama prodaje električnu energiju po nerealno niskoj ceni. „Mnogi od tih proizvođača objektivno mogu da plate realnu cenu struje. Oni neće na tržište, jer je tamo skuplje. A kada bi otišli, oslobodili bi nam energiju za domaćinstva čime bi EPS smanjio uvoz električne energije po tržišnim cenama“, kazao je Manasijević.
Beograd – Holandsko-britanska Denjub fuds grupa objavila je juče da će razmotriti učešće na novom tenderu za kupovinu Karlovačke industrije mleka (KIM), koji je najavila hrvatska vlada. „Ukoliko Denjub fuds dobije neku vrstu satisfakcije, imajući u vidu prethodna loša iskustva, razmotrili bi mogućnost da se ponovo prijavimo na tender“, kazao je Rade Pribićević, direktor za korporativne poslove te kompanije, koja upravlja najvećim mlekarama u Srbiji. Denjub fuds grupa, u vlasništvu britanskog Nju vorld velju fonda, kojim upravlja kompanija Salford, učestvovala je na dva od tri tendera za kupovinu KIM-a i oba puta dala najbolju ponudu, ali nije uspela u nameri da postane njen vlasnik.
Kragujevac – Međunarodna korporacija Placa, sa većinskim izraelskim kapitalom, kupila je u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija lokaciju veličine 2,5 hektara, na kojoj će na proleće naredne godine započeti izgradnju tržno-poslovnog kompleksa, površine od blizu 100.000 kvadratnih metara. Vrednost ove investicije iznosi više desetina miliona evra, a predviđeno je da tržno – poslovni kompleks Place u Kragujevcu bude otvoren početkom 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari