Više novca za poljoprivredu u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

Gradsko veće Valjeva je prihvatilo predlog prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu. Za ovaj program je opredeljeno 85 miliona, umesto 75 miliona dinara, piše portal Kolubarske.rs.

Kako je navedeno u obrazloženju, Za investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava planirano je 41.655.000 dinara. Iznos je povećan za 8, 4 miliona dinara zbog velikog interesovanja i broja podnetih, a nerealizovanih zahteva.

Za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede sada je opredeljeno 895.000 dinara, u odnosu na milion dinara koliko je prvobitno planirano. Za ovu meru nema podnetih, a nerealizovanih zahteva, tako da će neutrošenih 105.000 dinara biti utrošeno za neke druge mere, prenose Kolubarske.

Mere ruralnog razvoja smanjuju se sa dva miliona, na milion dinara, jer je utvrđeno da je za ovu meru dovoljan novi planirani iznos, navodi se u obrazloženju prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu.

Za organsku proizvodnju će se izvdojiti 400.000 dinara, umesto 600.000, jer nema podnetih, a nerealizovanih zahteva.

Dodatna sredstva su opredeljena za mere ruralnog razvoja i na ovoj pozicije dodato 300.000 dinara na prvobitno planiranih milion dinara. Za podršku mladima u ruralnim sredinama biće odvojeno tri miliona dinara više, što je ukupno 13 miliona dinara, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari