Vučić nerealno obećao 60 evra veće plate

Poslodavci: Tri odsto maksimum
Obećanje premijera da će prosečne zarade do marta dostići 430 evra neostvarivo "u realnom svetu"

Ostavite komentar


  1. 60 evra je značajno povećanje. Ova vlada je pokazala još jednom da zna da radi svoj posao.

  2. Vidite kakav je mentalni sklop ovoga coveka: gradjani drzave Srbije su uhapseni vec treci dan u susednoj srzavi. On se prema njima odnosi kao prema gradjanima Bocvane. MNi jedan ministar, ni spoljnih poslova, ni policije, ni pravosidja ne otvara usta, a on se pravi mutav. Navijaci i sportisti ga degradiraju glorifikacijom dilera droge i nasilnika koji je osudjen na 5 godina zatvora. A on bajagi objavio rat mafiji. O Trepci i Telekomu na Kosovu, ni reci. Covek ima turneju po Srbiji (kao pevacka zvezda) uz pratnju kamera i svite i sipa naokolo jeftine doskocice. Kako se samo raspistoljio na vlasti. Niko mi nista ne moze , tako izgleda i tako se ponasa. To, odista, postaje ne samo nepodnosljivo vec upozoravajuce.

  3. Ako je Vučić rekao da će prosečna plata biti toliko on će pokazati da će biti a neverne Tome mogu da špekulišu.

  4. Koliko goda da se povećaju plate biće dobro, mislim da poslodavcima svako povećanje smeta, nadam se da će se naći na pola puta.

  5. Pa poslodavcima ne odgovara nikakov povećanje, ali ne odlučuju samo oni pita se i država nešto, bitno je da radnici dobiju bar nekakvo povećanje.

  6. Mislim da je Vuciceva izjava realna. Srbija je sa merama stednje ostvarila veliki napredak a i siva ekonomija polako iscezava .

  7. Nije bitno da li ce da bude 63 ili 50 evra. Verujem da ce do povecanja standarda dolaziti polagano kako se budemo priblizavali EU.

  8. Cenim Vucicev optimizam o rastu plata, ali tesko ce on naterati privatnike da svojim radnicima podignu platu da bi se njima smanjila zarada.

  9. Svakako neće svi jednako dobiti ali u pojedinim sektorima će sigurno biti značajnijeg povećanja.

  10. po fotografiji uz clanak bi mogao da kostatujem da higijenske mere u pogonu ne vaze za politicare. verovatno im se ne svidja model kapica.

  11. Trebala bi Srbija pod hitno da predje na "euro-monetu" poput nama "mrskih" susednih drzava, Crne Gore i Kosova /bez "stimanja" dinara/ da bi se shvatilo u kakvom se zivom blati nalaze gradjani Srbije. Neki to vec osecaju … drugima ce uskoro doci "babaroka na vrata". Sve je to u "patriotskom duhu" i pricama o Srbiji do
    oskve,Tokija, Kine i Severne Koreje.

  12. Vlada i premijer daju obećanja u skladu sa njihovim mogućnostima kako bi ta ista obećanja mogli da ispune. Ako su obećali toliko povećanje plata, to znači da će stvoriti mogućnost da to i ostvare.

  13. Људи шта је вама, што сумљате у премијера? Па довољно је да рецимо Бајатовић буде у још само 22 управна одбора и да повуче још једно шест плата на ових шест које већ прима и ето дизања просека плате, ако на то додате и повећање плата главоњама у разноразним општинама и одборима и осталим бесмисленим државним телима, ето нама и више од 20% повећања просека…

  14. Da objadnim kako je moguće: kad sns direktori najure radnike sa najnižim primanjima eto većeg proseka jer će ostati činovnici sa višim primanjima.

  15. Ovo dete mnogo lagi! A i mnogo je agresivno za svoje godine! Lepom recju se ne moze sa njim, jer je uhvatilo veliki zalet. Voli da se igra, samo dok mu druga deca povladjuju i lazu ga da mu veruju i govore mu da je najbolji. Treba njega dobro islepati po guzi i poslati ga na duze vreme u cosak.

  16. Premijer nikada nije davao nerealna obećanja, uvek govori istinu i kako govori tako i radi.

  17. Ne vidim zašto ne bi bilo realno ovo povećanje od 60 evra, to je znak da su finansije Srbije stabilizovane, i da postoji osnova za povećanja.

  18. Osim u IT sektoru, u privredi nema osnova za tolike povišice. Ako država to hoće, moraće sama da radnicima u javnom sektoru podigne zarade za toliko koliko treba. Privrednici očekuje samo nova opterećenja i nove parafiskalne namete koji će stupiti na snagu od 1. januara. U realnom svetu, ako imate rast BDP-a od tri odsto, kako onda možete da imate rast plata veći od toga? Osim ako nećemo da pravimo inflaciju. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

  19. To nije zanemarljivo i malo povecanje s obzirom da smo u fazi sprovodjenja reformi.

  20. Vise verujem Nikolicu iz Ekonomskog instituta koji kaze da ce doci do veceg procenta povecanja plata i rasta BDP- a nego sto prognozira Atanackovic iz Unije poslodavaca.

  21. Nerealno? Svi pokusavamo da promenimo nesto u ovoj zemlji, prilagodjavamo se promenama, to mora na kraju da profitira.

  22. I dalje mi nisu jasni ovi sto u komentarima i dalje veruju i podrzavaju velikog dobrotvora Vucka.

  23. Naš premijer je realan i sve radi ispravno.On i naš Šešelj će nas uvesti u evropsku uniju i biće bolje,a nikako sankcije Rusiji i Rusija i Putin sve rade ispravno i sve što formiraju,mi smo za. Ova opozicija i patkari,njima krivo,pa prave koncerte, da se drogira omladina i onaj Janković sa Vukom Jeremićem će da dfođu sigurno,sve je to Soroš i komunisti, napred naš premijer sa Putina napred

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.