Vučić: Sremski okrug jedan od najrazvijenjih u Srbiji i napreduje velikom brzinom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Sremski okrug jedan od najrazvijenijih i da velikom brzinom napreduje.

On je u okviru posete Sremskom okrugu najavio dalja ulaganja u infrastrukturu u tom delu Srbije, kao i u zadravstvene i obrazovane ustanove.

Posle Stare Pazove, gde je obišao pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“, Vučić je u Inđiji posetio pogon kompanije „Plastik Gogić“.

„Baš sam srećan da u ovome što gradimo možete i vi da učestvujete, da ne moramo sve od stranaca da kupujemo“, rekao je Vučić vlasnicima kompanije.

Fabrika se prostire na 15.000 kvadratnih metara, a proizvodi stadionske stolice i plastične proizvode za industrijsku upotrebu i široku potrošnju. Zapošljava 177 ljudi i izvozi u 60 zemalja.

„Srbija napreduje i idemo u korak sa svetom poput Kine“, rekao je Vučić i istakao da su porodice poput Gogića i Stamevskih ponos Srbije i Srbija će ih uvek podržavati.

U poseti Sremskom okrugu su i ministri Tomislav Momirović, Miloš Vučević, Jelena Tanasković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari