Vučić: Ukupan nivo stranih direktnih investicija u Srbiji premašio 3,140 milijardi evra (VIDEO) 1Foto: FoNet/ Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je ukupan nivo stranih direktnih investicija u Srbiji od januara do oktobra ove godine premašio 3,140 milijardi evra.

„Građani Srbije, izvanredne vesti sam upravo dobio. Zaključno sa oktobrom mesecom ove godine primili smo i dobili i privukli više od tri milijarde 141 milion evra stranih direktnih investicija“, naveo je Vučić u videu objavljenom na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

On je rekao da je to ubedljivo najviše u regonu i da veruje da će to biti više od 60 procenata ukupnih stranih direktnih investicija za Zapadni Balkan.

Vučić je dodao da je najviše investicija iz zemalja Evropske unije, SAD, a prvi put Srbija ima ogroman nivo investicija iz azijskih zemalja, Kine, Japana, Južne Koreje i razume se Rusije.

„Ovo znači bolju ekonomiju, siguran napredak, ali i veće plate, penzije na koje možemo uvek u budućnosti da računamo“, kazao je Vučić i poručio da je Srbija ponovo šampion u privlačenju stranih direktnih investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.