"Već smo uveli vanredno stanje, ali to nismo tako nazvali": Vučić predstavio probleme na tabli u studiju Pinka 1Foto: Printscreen / Pink

Mi smo uveli delimično vanredno stanje i mi radimo na tome svaki dan, svaki dan se bavimo problemima sa kojima se suočavamo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na TV Pinku.

On je pišući po tabli u studiju Pinka naveo da se u Srbiji deset puta manje naplaćuje građanima struja od tržišne cene, što je „neizdrživo“.

„Mi 45 godina nismo izgradili nijedan termo-blok. Mi tokom zime trošimo dnevno 100.000 uglja, fali nam 20 na dnevnom nivou. Imamo 700.000 tona, što nam je za sedam dana. Cena struje danas je 398 evra po MWh, cena je 41 evro po domaćinstvu, a firmama naplaćujemo 75 evra. Nemoguće je da nađete ugalj. Cena uglja je 393 evra po toni. Samo za to mora da ode 280 miliona evra, samo za ugalj. A gde je kupovina struje? Pričam vam o ogromnom novcu“, naveo je Vučić.

Kako je ponovio, Srbija je već uvela vanredno stanje, ali to nije tako nazvala.

„Ogromna su ulaganja potrebna za zimu i mi ćemo taj novac da obezbedimo, ali nema garancija“, pojasnio je predsednik.

Prema njegovim rečima, ne može ništa ljudima da obeća osim da se „borimo svaki dan“.

„Radim sve da bi građani imali struju, tople stanove, dovoljno gasa… Zabranili smo izvoz drveta… Naš je posao da to sve dešavamo“, naglasio je Vučić i dodao da ne može ništa da garantuje, pa ni da neće biti restrikcija na zimu.

Ipak, od svega što je naveo, rekao je da ga najviše brine „rat u svetu“ i da misli da ćemo imati mnogo teži ratni sukob od ovog što imamo sad.

"Već smo uveli vanredno stanje, ali to nismo tako nazvali": Vučić predstavio probleme na tabli u studiju Pinka 2
Foto: Printscreen / Pink

Tokom večerašnjeg obraćanja Vučić je govorio i o sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, obeležavanju godišnjice Srebrenice, kao i kritikama upućenih na njegov račun od strane pojedinih predstavnika opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari