U Master centru u Novom Sadu od 16. do 19. oktobra očekuje se oko hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, koji će na preko 100 predavanja organizovanih u 12 tematskih celina imati prilike da čuju mnogo toga o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. Pored toga, posetioci Sinergije 07 imaće i ekskluzivnu priliku da uživo vide neke od proizvoda koje Microsoft sprema za kraj ove i početak naredne godine, kao što su Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008.

U Master centru u Novom Sadu od 16. do 19. oktobra očekuje se oko hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, koji će na preko 100 predavanja organizovanih u 12 tematskih celina imati prilike da čuju mnogo toga o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. Pored toga, posetioci Sinergije 07 imaće i ekskluzivnu priliku da uživo vide neke od proizvoda koje Microsoft sprema za kraj ove i početak naredne godine, kao što su Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008. Naravno, neće biti zaboravljeni ni aktuelni proizvodi, kao što su Windows Vista i Microsoft Office 2007, kod kojih će naglasak biti na implementaciji i daljoj primeni novih rešenja koja su oni doneli.
„Ove godine nastavljamo put koji je Sinergija trasirala u proteklih šest godina. Prošli smo mnoge faze, od upoznavanja sa informacionim tehnologijama do prošlogodišnjeg pogleda u budućnost. Sada je vreme da ubrzamo stvari, prihvatimo tempo koji nameće moderna privreda i tako ubrzamo naš put ka informacionom društvu.“ Ovako moto Sinergije 07 „Speed of change“ objašnjava Nikola Mirčić, direktor konferencije, i dodaje da očekuje da će ove godine uticaj Sinergije na domaću IT zajednicu biti veći nego svih prethodnih.
Predavanja će obuhvatiti aktuelne teme kao što su „Poslovne aplikacije“, „Mobilnost“, „Bezbednost“ i slične, a predavači iz zemlje i inostranstva, među kojima su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, imaće priliku da i na praktičnim primerima prikažu sve kvalitete i prednosti Microsoftovih proizvoda i tehnologija. Pored uobičajenih tema, koje su fokusirane na IT i načine njegove primene u poslovanju i svakodnevnom životu, ove godine novost su predavanja koja se bave poslovanjem i načinima na koji se ono može unaprediti. Gosti poput Slobodana Radića, direktora HP-a u Srbiji, Veselina Jevrosimovića, vlasnika COMTRADE Grupe, i naravno Dejana Cvetkovića, direktora Microsoftove kancelarije u Srbiji, kao i drugih uspešnih menadžera, doneće Sinergiji 07 jedan novi duh i uvešće prisutne menadžere u svet IT-ja na jedan praktičan i koristan način.
Novost je i titula Master of Deployment, koju će Microsoft dodeljivati učesnicima koji polože test znanja koji se bavi implementacijom Microsoftovih rešenja. Odmah posle Sinergije ovaj sertifikat će postati komercijalan, a oni koji ga osvoje imaće potvrdu da su u stanju da osmisle, naprave i održavaju komplikovane informacione sisteme čija je glavna uloga podrška poslovanju. Posetioce Sinergije 07 u modernom okruženju Master centra pored predavanja očekuju i brojni dodatni sadržaji, poput Hands-On laboratorije, u kojoj će učesnici konferencije odmah po završetku predavanja moći da isprobaju prezentirane tehnologije i sami se uvere u njihove prednosti. U konferencijskoj prodavnici moći će da se nabave zanimljivi proizvodi vezani za Sinergiju 07 i predstavljene tehnologije, a uzbuđenja će doneti takmičenje u brzom sklapanju računara i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju.
Posle napornog dana treba se i odmoriti, pa na Sinergiji 07 nije zaboravljena ni zabava. Prošlogodišnji hit, soba za „kuliranje“ ili Chill Out Room, ove godine biće još veća i sa raznovrsnijim sadržajima, a u velikoj sali Master centra pored štandova brojnih sponzora Sinergije biće i pravi pravcati bioskop, u kojem će posetioci moći naizmenično da prate obraćanja partnera i gostujućih kompanija, kao i da odgledaju neke od najvećih filmskih hitova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari