Đilas: Aleksić nije ni meren ranije 1foto FoNet Aleksandar Barda

Dragan Đilas je gostujući u emisiji Novi dan precizno rekao SSP istraživanja radi već 14 meseci. Među mnogim pitanjima je bilo i pitanje o predsedničkim kandidatima. Među kandidatima nije bio gospodin Aleksić, jer on do pre sedam dana nije pominjan kao potencijalni kandidat za predsednika Srbije. Rezultate tih istraživanja SSP je više puta objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

 

 

 

U poslednjem istraživanju, koje se upravo završava, među kandidatima čiji se rejting meri je i Miroslav Aleksić, koga je predložila Narodna stranka.

Ovo je saopšteno iz SSP povodom navoda o tome kako stoje u istraživanjima Zdravko Ponoš, bivši potpredsednik Narodne stranke, koga je SSP predložila za predsedničkog kandidata, i Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, koga predlaže njen lider Vuk Jeremić.

Stefan Jovanović, portaprol NS, izjavio je da su dogovorena dva identična istraživanja, sa identičnom metodologijom i identičnim brojem ljudi kako bi kao koalicija uspeli da dođu do imena predsedničkog kandidata.

„Između ostalog, meren je rejting g. Mikija Aleksića, koji je pokazao da je on dobar kandidat“, rekao je Jovanović za N1.

On je kazao da su istraživanja završena u utorak, 25. januara.

Podsetimo, istraživanja sa kojima je dosad u javnost izlazio Đilas izazivala su veliku pažnju javnosti, međutim, nigde nije posebno isticana lista rejtinga mogućih predsedničkih kandidata. Pojedini mediji bliski opoziciji spekulisali su da su merena šest kandidata, ali nigde nije objavljena tabela, niti zvanični nalazi.

Ono što je dosad Đilas objavljivao u svojim video obraćanjima su osvrti na odnos vlasti i opozicije u Beogradu i na to kako su namerno lansirane pogrešne projekcije pred prethodne izbore, kako bi se naškodilo protivnicima. Kao primer isticao je kako je Demokratskoj stranci koju je tada vodio Dragan Šutanovac, dodeljivan rejting pred beogradske izbore od 7 do 9 odsto, zavisno od agencije, da bi na kraju DS doživela istorijski neuspeh i ostala ispod tadašnjeg cenzusa od pet odsto, osvojivši 2,25 odsto glasova.

Koalicioni dogovor SSP i NS, koji je proglašen 26. novembra, sadrži da će zajednički predsednički kandidat biti utvrđen na osnovu istraživanja javnog mnjenja. Đilasova SSP i deo javnosti smatra da je Zdravko Ponoš kandidat koji može da simbolizuje jedinostvo naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari