Samofalov: Prirodno je da svaka stranka razmatra potencijalne kandidate 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Smatram da je potpuno prirodno da svaka politička stranka razmatra potencijalne kandidate, to ćemo svakako učiniti i mi u Socijaldemkratskoj stranci.

Ali, pre nego što analiziramo sva imena koja se pominju kao potencijalni kandidati na našim organima, pre svega na Predsedništvu, nećemo o tom pitanju da se izjašnjavamo u javnosti – poručuje za Danas generalni sekretar SDS- Konstantin Samofalov, koji komentariše izjavu predsednika Nove stranke Arisa Movsesijana, da je otvoren za razgovor sa Zdravkom Ponošem, ukoliko on želi da se kandiduje za predsednika Srbije.

On dodaje da će razgovarati sa njihovim partnerima iz Nove stranke o modalitetima zajedničkog nastupa na predstojećim izborima i to ne samo na predsedničkim, već parlamentarnim i beogradskim.

– U svakom slučaju, svaki korak koji preduzimamao kao politička grupa, u kojoj nisu samo Nova stranka i SDS već i druge stranke i organizacije, koalicija Tolerancija, GDF, Nova Srbija, 1 od 5 miliona… Naravno, mi nismo definisani kao jedna lista, moguće da nećemo ni biti, ali nastupamo po brojnim pitanjima zajedno. Trudimo se da unesemo normalnost u komunikaciju unutar opozicije, te u tom smislu svaki korak koji je bliže normalnosti i razgovorima o svim pitanjima za nas je jedna dobra stvar, što naravno ne znači da ćemo na kraju da izađemo sa jednim zajedičkim kandidatom – navodi Samofalov.

On ističe da ne prihvataju da se zajedničkim kandidatom i ujedinjenom opozicijom smatra samo ono što čini jedan opozicioni blok, kako se to pokušava predstaviti u pojedinim medijima.

Samofalov kao rešenje za predstojeće izbore vidi izlazak sa više predsedničkih kandidata, kako bi izlaznost opozicionih birača bila maksimalna, čime bi sprečili pobedu aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u prvom krugu.

Na kraju, on ponavlja da je potpuno normalno da svaka politička stranka razmatra svakog kandidata i da se o njemu izjasni.

Podsetimo, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan izjavio je da je otvoren za razgovor sa članom Narodne stranke Zdravkom Ponošem, ukoliko želi da se kandiduje za predsednika Srbije, prenela je Beta. Movsesijan je za televiziju N1 kazao da ukoliko Ponoš želi da se kandiduje, vrata njegove stranke, imejl, broj telefona su otvoreni kako bi videli „u sedam rečenica šta je njegova kandidatura i šta želi“.

„Vrlo rado bih o tome razgovarao sa njim“, rekao je predsednik Nove stranke. Movsesijan je ocenio da je pitanje zajedničkog kandidata i moguće zajedničke liste suštinsko ukoliko opozicija želi dobar rezultat na izborima.

Stranka slobode i pravde predložila je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na izborima koji će biti održani trećeg aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari