Bastać: Odbornici DS sa Starog grada izašli iz stranke 1Foto:Miroslav Dragojević

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać, koji je nedavno napustio Demokratsku stranku, izjavio je da su odbornici sa liste DS u toj opštini takođe napustili stranku i pružili mu podršku.

Bastać je izjavio da su tu stranku napustili ne samo odbornici DS sa Starog grada nego i predsednik Omladine te stranke Uroš Marković, kao i gradska odbornica Milica Vulić.

On je poslao saopštenje dosadašnjih odbornika DS sa Starog grada u kojem oni tvrde da tim postupkom čuvaju jedan od poslednjih bastiona demokratije u Srbiji.

„Promene koje su se dešavale u našem društvu uvek su imale svoje korene upravo na Starom gradu. Tako je i danas. Građani su nam važniji od interesa lidera bilo koje političke stranke. Upravo iz tog razloga otporni smo na sve pritiske nezavisno od toga sa koje strane oni dolaze. U skladu s tim, nastavljamo da podržavamo ideje koje smo definisali zajedno sa Markom Bastaćem kao i ljude koji već godinama rade u najboljem interesu naše opštine i svih Starograđana. Imajući u vidu aktuelne stavove DS, to za nas znači da političku borbu za naše ciljeve nastavljamo van ove organizacije“, navodi se u pismu.

Nakon ovog pisma oglasio se i DS. „Očekivali smo da nakon Bastaća izađe i njegova familija koju je rasporedio na razne funkcije po Starom Gradu. Takav scenario se ostvario“, reakcija je Demokratske stranke na vest da i ostali odbornici DS-a na Starom gradu napuštaju stranku, a prenosi N1.

Iz stranke dodaju da je Marko Bastać napustio demokrate nakon otkrivanja pronevere sa više od 10.000 evra kroz izdavanje lažnih menica.

„Njega su sledili njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma, kao i još neki njegovi prijatelji koji su deo ove nepotističke družine“, navode u vrhu DS-a i poručuju da je privatizacija stranke na Starom gradu nedopustiva i da su uvereni da je njihov izlazak pojačanje za pravu Demokratsku stranku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari