Boris Tadić za Danas o pozicijama Ane Brnabić i Ivice Dačića: Odluka o Brnabić očekivana, a izbor Dačića simptomatičan 1foto FoNet Aleksandar Barda

Odluka da Ana Brnabić bude mandatarka nove vlade je očekivana  Vučićeva odluka, jer je ona sa svim svojim karakteristikama idealan premijer za Vučićev sistem vladavine, dok je izbor Ivice Dačića za koordinatora službi bezbednosti simptomatičan da Vučić više ne veruje svojim stranačkim kadrovima, kaze zaDanas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, sada predsednik opozicone SDS.

Prema njegovim rečima, promene na čelu vlade, najavljene 2024. su u biti najava prevremenih izbora o čemu je, kao modelu Vučićeve vladavine takođe više puta govorio.

– On drži ne samo svoje saradnike u konstantnoj neizvesnosti, već i građane ove zemlje kao i samu državu u svojevrsnom permanentnom vanrednom stanju. U suštini ta vladavina je pre svega orijentisana na statističko dokazivanje stalnog napretka, u koje na kraju konstantnog procesa ubeđivanja veruju ne samo Vučićevi sledbenici, već nažalost i mnogi građani. To kažem jer u biti, ta vladavina je razaranje same osnove društva kroz proces uništavanja institucija i ogromno povećanje klasnih razlika, od koje korist ima samo SNS tajkunska elita, a ne građani – ukazuje Tadić.

Upitan za novu poziciju Ivice Dačića, lidera SPS, koji će ubuduće koordinirati rad službi beznednosti, kaže da ne bi komentarisao pre nego što sazna koja mu je uloga u vladi i ko su drugi ministri odbrane, unutrasnjih poslova, kao i direktor BIA.

– Ono sto je simptomatično, da Vučić više ne veruje svojim stranačkim kadrovima, čim tu poziciju prepušta Dačiću – zaključuje Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari