Brnabić sa fon der Lajen: Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednica Vlade Srbije ocenila je danas na sastanku sa predsednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen da je izveštaj tog tela o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.

Kako se navodi u saopštenju vlade, Brnabić je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.

Brnabić je na sastanku istakla i da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diverzifikacije, a predsednicu EK je upoznala i sa aktivnostima na usklađivanju Srbije sa viznom politikom Evropske unije.

Fon der Lajen je čestitala premijerki na izboru nove vlade i izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja EU i upoznala je sa aktuelnim pitanjima u vezi sa energetskom situacijom u Evropi.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen nalazi se u višednevnoj poseti Zapadnom Balkanu, tokom koje je posetila Severnu Makedoniju, Kosovo, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, dok u subotu putuje u Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari