Čanak za Danas povodom optužbi Abazovića: On nije vredan čak ni mog odgovora 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sa skupštinskom govornicom crnogorskog Parlamenta danas je izgovorio da predsednik Lige socijaldemokrata (LSV) Nenada Čanak dobija 500 evra za svoje izjave, a prozvani srpski političar poručuje da crnogorski premijer nije vredan čak ni njegovog odgovora.

Premijer Crne Gore izjavio je danas da postoje „ljudi koritaši koji poslije 30. avgusta nisu više mogli da se konektuju na državni sistem“.

– Pritislo se dugme da svi oni usmjere svoju vojsku na mene i Vladu… javlja se Nenad Čanak, date mu 500 eura po ugovoru, i on se javi svaki put da nešto kaže. I za 500 eura će reći šta god hoćete… Srušite Vladu, nikakav problem nije. Nisam išao da molim SPC za podršku. Da me nijedan čovjek neće glasati, potpisao bih Temeljni ugovor. Nikakvu političku kalkulaciju nemam, logično je da moja stranka nije pretendent tog biračkog tijela. To bih uradio zato što mislim da je to pitanje prava i budućnosti Crne Gore. Ono nije izazvalo ništa, niti će izazvati, naveo je Abazović.

Predsednik LSV za Danas kaže da Abazović ne govori istinu i da je „prevarant što je već u nebrojeno navrata dokazano“.

– I nije vredan čak ni mog odgovora, moji nastupi i stavovi u proteklih 30 godina govore sve što imam da kažem, kaže Čanak.

Čanak je ranije tokom dana u odgovoru na optužbe na Tviteru Abazovića okarakterisao kao „neprijatelja Crne Gore“.

– Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me ‘…crnogorska opcija dovodi u Crnu Goru, pa mi daju 500 eura da ga vrijeđam…’ Dritan Abazović, po običaju laže. Niko me ne ‘dovodi’ u Crnu Goru i ne vrijeđam nikoga, nego samo kažem čemu sam svjedočio“, napisao je Čanak, iznevši pritom teške uvrede na Abazovićev račun.

Inače, Čanak je i žestok kritičar aktuelnog crnogorskog premijera, ali i prethodnog Zdravka Krivokapića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari