Da li je Aleksandar Martinović novo lice u Vladi i čime će se baviti? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Novo lice u Vladi mogao bi da bude i sadašnji poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, koji je u igri za prvog čoveka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – nezvanično saznaju „Novosti“.

Zasad nije poznato koji resor u vladi mu je namenjen, ako se zaista razmišlja da on kao diplomirani pravnik bude angažovan u nekom od 25 ministarstava.

Podsetimo, prvi put se Martenovićevo ime pomenulo u kontekstu ulaska u Vladu letos posle sednice Predsedništva SNS.

Kako je tada pisao portal nova.rs tada je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude Vladimir Orlić, kao i da se Martinović pomera sa svoje funkcije šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini i prelazi u izvršnu vlast.

Martinović je jedan od onih naprednjaka koji nisu odmah po formiranju SNS pošli za Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i napustili SRS i Vojislava Šešelja.

On je u SNS ušao tek 2012. i to je pravdao “političkim kompromisima”.

“Jesam ih kritikovao, ali takva je bila politika stranke i tako je tražio Vojislav Šešelj. Nažalost, SRS skoro da više i ne postoji, a naprednjaci su trenutno jedina pokretačka snaga u Srbiji”, govorio je kasnije Martinović.

Gostujući na televiziji N1 je rekao da je za Vučića 2009. ili 2010. rekao da je kurir između Joce Amsterdama i Caneta Žapca.

„I napravio sam katastrofalnu političku grešku zato što sam govorio stvari za koje sam znao da nisu istinite, ali sam prosto mislio da je moja moralna obaveza da to kažem zbog čoveka koji se u tom trenutku nalazio u Haškom tribunalu. Iz ove perspektive ja sam, da izvinu vaši gledaoci, ispao magarac, ispao sam najveća politička budala”, rekao je Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari