Dačić: Ovo je prva vlast koja je samu sebe razvlastila 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Prilikom obraćanja nakon završetka glasanja o referendumu, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je ovo prvi put da je vlast samu sebe razvlastila, te da je rok za podnošenje prijava o nepravilnostima prilikom glasanja 48 časova.

– Od kad postoji parlamentarizam Narodna skupština je birala sudije i tužioce. Od danas, odnosno za nekoliko dana kada se sagleda da li ima prigovora ili ne, to više neće imati veze sa zakonodavnom i izvršnom vlasti – kazao je Ivica Dačić.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što su građani potvrdili odluku parlamenta, sugerišući da će to imati razne pozitivne efekte u Evropskim integracijama i za bolji život svih građana, uključujući i pitanje otvaranje Srbije za usaglašavanje sa Evropskim zakonodavstvom a samim tim i strane investicije.

– Ovaj referendum, kao prethodnica predstojećih izbora bili su tema razgovora sa opozicionim strankama. Bilo je osam političkih grupacija opozicije, uljučujući i Borisa Tadića, Dveri, Stamatovića, POKS-a i druge – rekao je Dačić i ističući da je oko 16.000 članova biračkih odbora bilo iz opozicije.

Dačić kaže da je na taj način zloupotreba svedena na najniži nivo, a da je rok za podnošenje prijava o nepravilnostima tokom glasanja 48 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari