Demostat: Nema drugog kruga, Beli drugi 1Foto: MC

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić ima podršku 56,2 odsto opredeljenih birača, navodi se u danas objavljenom istraživanju Demostata, rađenom telefonskom anketom na uzorku od 1.200 ispitanika od 21. do 27. marta.

Kako je navedeno, da bi se došlo do jednog ispitanika trebalo je pozvati pet do šest građana, a procene su da će izlaznost biti 57 odsto.

Prema podacima Demostata, Luka Maksimović ima podršku 9,5 odsto građana koji kažu da će izaći na izbore, Vuk Jeremić 9,3 odsto, Saša Janković 8,9 odsto, a Vojislav Šešelj 8,8 odsto. Ostali kandidati za predsednika Srbije zajedno imaju 7,3 odsto podrške.

Demostat: Nema drugog kruga, Beli drugi 2

Istraživač Srećko Mihailović je napomenuo da ispitivanje pokazuje da Vučić ima više pristalica među građanima starijim od 50 godina i kod birača sa osnovnom i srednjom školom.

Luka Maksimović najviše pristalica ima među mladima od 18 do 25 godina, dok Vuk Jeremić ima relativno veću podršku kod birača starih između 30 i 40 godina i kod ispitanika sa višom školom i fakultetom, rekao je Mihailović. Mihailović je naveo da Saša Janković ima više pristalica među visokoobrazovanim biračima i u Beogradu.

Programski koordinator Demostata Zoran Panović je ocenio da se čini da je Socijalistička partija Srbije uspela da ubedi svoje birače da glasaju za Vučića.

Prema Panoviću, pristalice Demokratske stranke su podeljene između podrške Jankoviću i Jeremiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari