Poslanica Marković: Nacrt Zakona o istopolnim zajednicama u parlamentu ogroman korak napred 1Foto: J. Z. T.

Zaista ne želim da se ponovi 2010. godina, jer mislim da bi to bilo nedopustivo, da to treba da nam posluži svima kao opomena da ne tolerišemo nasilje u društvu i to samo zbog toga što je neko različit – poručila je narodna poslanica Vesna Marković.

Ona je bila učesnica konferencije “Razgovori sa zajednicom: LGBT+ zajednica i vladajuća većina”, koju je organizovalo udruženje Da se zna.

Jedna od tema konferencije bila je sprega (ne)podrške narodnih poslanika Zakonu o istopolnim zajednicama, koji se prvi put krajem prošle godine pojavio sa nekim datumom kada bi mogao da bude izglasan.

Na početku svog izlaganja, Marković je istakla da je tema o kojoj su učesnici konferencije razgovarali izuzetno važna za naše društvo, te da joj je drago što učestvuje kao narodni poslanik, jer kao takva ima obavezu da zastupa sve građane u parlamentu, bez obzira na njihove različitosti.

Prema njenom viđenju, bilo je krajnje vreme da pokažemo da smo dostigli određeni stepen zrelosti, možda ne dovoljan, ali značajan, da otvorimo tu raspravu preko nadležnog ministarstva.

– Očekujem da će nacrt Zakona o istopolnim zajednicama stići i u parlament. Ovo je zaista jedan ogroman korak napred, jer ako se samo prisetimo prethodnih godina i problema koje su imali pripadnici LGBT zajednice prilikom, recimo, organizacije Prajda; sama sam učestvovala na nekima od njih, tako da znam šta se dešavalo tom prilikom – podsetila je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari