Dodik iz Budimpešte odgovorio na Komšićevo obraćanje u Njujorku: To je njegova privatna piča 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je danas da se Željko Komšić nije mogao obratiiti Generalnoj skupštini UN u ime BiH, jer za to nije postojala odluka Predsedništva BiH.

„To je sve privatna priča. Problem nastaje kad se on predstavlja u ime BiH i kada ga generalni sekretar prihvata“, rekao je Dodik novinarima u Budimpešti, gde je stigao na Demografsku konferenciju, preneli su mediji u BiH.

Komentarišući Komšićevu izjavu da Dodik nije neophodan za funkcionisanje BiH, srpski član Predsedništva BiH je rekao da Komšić „može da kaže šta hoće, ali da Ustav BiH kaže da postoji Predsedništvo, koje čine tri člana i da postoji procedura“.

Dodik je još kazao da će generalni sekretar UN Antonio Gutereš (Guterres) jednog dana moći reći da je „umešan u raspad BiH“.

„Jednog dana kada se bude pisala istorija, onda će se reći da je generalni sekretar UN-a primio u privatnu posetu čoveka, koji je klevetao druge u BiH i da je to doprinelo nerazumevanju, nepomirenju, nefunkcionisanju BiH i zato se ona raspala“, rekao je on.

Komšić je u svom obraćanju u Generalnoj skupštini UN-a rekao da u BiH postoje brojne opasne politike kojima je cilj destabilizacija.

Naveo je i da postoji „loš odnos suseda prema BiH i njihova stalna težnja ka delovima teritorije BiH“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari