DSS razgovara sa obe strane u POKS-u 1foto: DSS/POKS Stara Pazova

“Demokratska stranka Srbije prethodnih nedelja držala se po strani što se tiče turbulencija unutar Pokreta kraljevine Srbije, jer je reč o njihovom unutarstranačkom pitanju. Mi razgovaramo sa obe strane i nema sumnje da će Srpska koalicija NADA nakon svega izaći još jača”, rečeno je Danasu u Demokratskoj stranci Srbije u odgovoru na pitanje da li se DSS, podrškom kandidaturi Vojislava Mihailovića za gradonačelnika Beograda, stavila na stranu jedne struje u POKS-u.

Na pitanje da li se DSS konačno opredelio i sa kojom strujom u POKS-u će praviti izbornu listu i izaći na izbore, u ovoj stranci odgovaranju da to ne zavisi od njih.

“ Kod svih je prisutna želja da se nastavi sa radom na političkom programu koji smo zajedno dogovorili. Srpska koalicija NADA je osnovana, ona živi i ona će kao takva da izađe na predstojeće izbore. Što se tiče DSS-a, kod nas se ništa ne menja, mi smo odavno u kampanji i radimo prema ranije utvrđenom planu aktivnosti unutar koalicije”, ističu u DSS.

Inače, koalicija NADA, koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije i 28 udruženja građana, odlučila je da predloži Vojislava Mihailovića za kandidata za gradonačelnika Beograda.

„On je u najteže vreme, kada je NATO bombardovao Beograd, kao gradonačelnik održao grad funkcionalnim i bez prekida u razvoju. Danas nije ratno vreme, ali postoje brojni izazovi koje treba rešavati u glavnom gradu i koalicija ima tim koji je u stanju da im odgovori“, objasnio je lider DSS Miloš Jovanović.

Na pitanje da li je iznenađen odlukom DSS i predsedničkog kandidata Miloša Jovanovića da podrži Mihailovića u trci za gradonačelnika, predsednik druge struje u Pokretu kraljevine Srbije, Žika Gojković nije želeo da komentariše.

“ Možda je najbolje da za razloge pitate Miloša. Ja nemam komentar. Uostalom, uskoro ćete znati sve “, izjavi je u kratkoj izjavi za Danas Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari