Džudžo ponovo politički aktivan 1Foto: BNV/Medija centar

Bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esad Džudžo vraća se na političku scenu.

Za Danas je potvrdio da je započeo obnavljanje rada svoje partije  Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka (BDSS), koja svoje novo delovanje započinje pod imenom Bošnjački demokratski savez Sandžaka (BDSS).

– Bošnjački demokratski savez Sandžaka, prvenstveno, biće korektiv postojećim bošnjačkim strankama i u budućem delovanju bićemo deo opozicionog bloka u Srbiji. To je sa jedne strane, a sa druge strane, je deblokada identitetskih prava sandžačkih Bošnjaka – ističe Džudžo.

Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka osnovana je polovinom 1996. godine i sve do 2012. godine, kada je formalno prestala da postoji, činila je koaliciju „Lista za Sandžak“, koju je predvodila SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nakon prestanka rada te partije njen predsednik Džudžo je postao visoki funkcioner Ugljaninove partije.

Između dugogodišnjih bliskih saradnika Džudža i Ugljanina došlo je polovinom 2019.godine. Tada je Džudžo smenjen sa mesta predsednika BNV, a u decembru iste godine isključen je iz SDA Sandžaka.

Zamereno mu je što je bio inicijator osnivanja liste grupe građana „Tutin na prvom mestu“, koja je na prošlogodišnjim lokalnim izborima, osvojila pet odborničkih mandata i prekinula dvadesetčetvorogodišnju apsolutnu vladavinu Ugljaninove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari