Gojković: Formiranje samoproglašene skupštine jedna u nizu farsi i predstava 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednica Narodne skupštine u dosadašnjem sazivu, Maja Gojković, je danas ocenila da je „formiranje samoproglašene i samozvane ‘skupštine’ “ jedna u nizu „farsi i predstava u cilju pokušaja podrivanja legitimnih institucija“, saopšto je njen kabinet.

Formiranje „Skupštine slobodne Srbije“ na inicijativu grupe intelektualaca, objavljeno je u utorak u Beogradu, kao „alternativnog tela“ za okupljanje „svih građana koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju“, na ustavnim vrednostima koje su „urušene i oduzete“.

Među inicijatorima su predsednik nevladine organizacije „Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti“, Savo Manojlović, akademik Dušan Teodorović i profesor Čedomir Čupić.

Gojković je smatra da oni imaju „nedvosmislenu nameru uzurpacije… slobodno izražene demokratske volje građana“ na izborima 21. juna.

Ona smatra i  da je „očigledna veza između ovih tobožnjih branitelja demokratije i institucija, i onih koji inspirišu i podstiču nasilje i jurišaju na legitimne institucije“.

„Ni nasiljem, ni nasrtajima na jedinu stvarnu Skupštinu, ni jalovim pokušajima stvaranja lažnih institucija, neće uspeti u svom besmislenom cilju – da se bez izbora i nepoštujući volju građana Srbije domognu vlasti“, kazala je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari