Ambasada SAD: Vlada Srbije treba da obezbedi fer pristup medijima za sve političke opcije 1Ambasador SAD Entoni Godfri Foto: Beta/Miloš Miškov

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je večeras da Vlada Srbije treba da obezbedi da svi politički stavovi imaju pristup medijima, a da političke stranke treba da učestvuju u političkom procesu.

„Na vladi je da obezbedi da svi politički stavovi imaju fer pristup medijima, na političkim strankama je da učestvuju u političkom procesu, a na narodu Srbije je da i on u celini uzme učešće u tom procesu, bez mešanja u pravo drugih da to čine“, navela je Ambasada na Tviteru.

Ambasada, na čijem je čelu Entoni Godfri, navela je i da SAD veruju da je „za Srbiju, kao i za svaku drugu demokratsku zemlju, najbolje da svi imaju priliku da učestvuju i izraze svoja gledišta u političkom procesu“.

Uz tu poruku podeljena je vest da će izbore u Srbiji 21. juna posmatrati specijalna misija Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) koja planira da počne rad 5. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.