Brnabić: Postavljanje kamena temeljca nije izborna kampanja 1Foto: Beta/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da postavljanje kamena temeljca za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti nije izborna kampanja, već redovna aktivnost vlade Srbije.

Kamen-temeljac za izgradnju prvih 250 stanova za zaposlene u službama bezbednosti Brnabić je danas položila u Zemunu.

„U roku od tri nedelje u Beogradu će početi izgradnja 1.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti“, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Bnabić.

Premijerka je rekla da je 23.500 pripadnika službi bezbednosti zainteresovano da kupi stan što će svi oni moći, „bez ikakvih ograničenja u kvadratima, ali će prednost imati oni koji nemaju rešeno stambeno pitanje, ili je delimično rešeno. Biće stanova za sve“, rekla je Brnabić.

Među interesentima je obavljena anketa kojom je utvrđeno da ih zanimaju veći stanovi, te će se oni tako i graditi.

Cena stanova koje država gradi u Beogradu i Novom Sadu je 500 evra po kvadratnom metru, a manja je u drugim gradovima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da u Zemunu, gde je danas položen kamen-temeljac, kvadratni metar stambenog prostora košta 1.000 do 1,200 evra, dok su stanovi za pripadnike službi bezbednosti u stom kraju upola jeftiniji.

U šest gradova se od pre godinu dana gradi 1.500 takvih stanova. To su Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Niš i Vranje.

Premijerka je ocenila da domaća preduzeća „izvanredno“ rade na tome na osam gradilišta, od čega dva u Novom Sadu. Svuda su izvođači, sem u Vranju i Nišu, gde su podizvođači.

Na pitanje novinara da li je moglo i bez manifestacija koje se mogu protumačiti kao funkcionerska kampanja, Brnabić je rekla da je postavljanje kamena temeljca posao vlade i da su ona i ministri to isto uradili u radno vreme i u Vranju, Nišu, Novom sadu i drugim gradovima.

„Vlada je u punom mandatu i nastavljamo da radimo u interesu građana do kraja mandata“, rekla je Brnabić.

Premijerka nije dozvolila da na pitanje o funkcionerskoj kampanji odgovori i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i istakla da je ona odgovorila u ime vlade i da zbog efikasnosti ne može svaki ministar pojedinačno da odgovara ako je predsednik vlade dao odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari