Dačić na Tašu poručio da je patriota i zapevao "Tamo daleko" (VIDEO) 1Foto:FoNet

Koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) ima čvrste patriotske stavove, a najvažnije od svega je otadžbina Srbija, izjavio je večeras lider socijalista Ivica Dačić.

Imamo samo jedno biće, tvorevinu, koja je važnije od svih nas, a to je naša majka Srbija, istakao je Dačić na centralnom predizbornom skupu te koalicije na beogradskom Tašmajdanu, uz poruku da „nijedan socijalista nikad nije bio izdajnik“.

Dačić je konstatovao da ne bi učestvovao u predizbornoj kampanji, ali da mora, jer to čine i drugi, objasnivši da sve što ima da kaže gorovi svakog dana kao ministar spoljnih poslova, a prethodno i premijer i ministar unutrašnjih poslova, boreći se za interese Srbije.

Moji rezultati su moja kampanja, rekao je on, podsećajući šta je sve uradio, posebno radeći na sprečavanju i povlačenju priznanja Kosova i prijemu u međunarodne institucije, jer je obišao 108 zemalja i prešao toliko kilometara kao da je 30 puta obletio Zemlju.

Dačić je poručio da će borba za povlačenje priznanja Kosova i protiv njegovog članstva u međunarodnim organizacijama biti nastavljena i da je Srbija za kompromisno rešenje, ali bez diktata, kao i da je za Evropsku uniju, ali i ona mora da poštuje srpske nacionalne interese.

On je naglasio da je cilj koalicije SPS-JS, pored ostalog, i borba protiv neoliberalnog kapitalizma i globalizma, jer Džordž Soroš, Bil Gejts i nevladine organizacije „koje su dovele do toga da Srbija bude bombardovana“ žele da vladaju svetom.

Kako je upozorio Dačić, srpski narod neće biti eksperimentalno telo za vakcine koje takvi izmišljaju. Kad se oni vakcinišu – Gejts, Merkelova, Makron, oni koji su izmislili sve to – doći će red i na nas, naveo je Dačić i dodao da se to ne odnosi na redovne vakcine.

Svoje obraćanje Dačić je završio neuobičajeno, jer to, kako je rekao, nijedan političar u kampanji pre njega nije napravio – uzeo je mikrofon i otpevao „Tamo daleko“ zajedno sa učesnicima skupa, koji je završen vatrometom.

Lider JS Dragan Marković založio se za očuvanje tradicije krsta, pravoslavlja i srpske slave, naglasivši da to treba da budu vrednosti. Neke države hoće da nam nametnu druge evropske vrednosti, ali ova koalicija se bori samo za evropske ekonomske vrednosti, naglasio je on.

Marković je Dačića nazvao „spasiteljem srpskog nacionalnog pitanja“, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i najboljim ministrom koga je država ikad imala.

Vi, kosovski Albanci, teško vama posle 21. juna.

Ne pretim ja da ćemo da ratujemo, ali ponovo Dačić ide u beli svet, poručio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari