Đorđe Miketić: Ne želimo da se osećamo loše 22. juna 1

Dilemu bojkot ili izlazak na izbore smo nazvali Kvaka 22. jun.

Jer kako ćemo se osećati tog 22. juna, ako se probudimo na Starom gradu koji je otišao u ruke onih koji su devastirali svaku opštinu, grad i instituciju. Da li ćemo više mrzeti sebe što nismo ništa učinili da se to spreči, ili ćemo se pak više ljutiti na ruiniran sistem, smetenu opoziciju, nameštene izbore, umorne ljude, uzaludnost pokušaja, 5G mreže, Bila Gejtsa ili sudbinu… Mi smo shvatili da nešto moramo uraditi, i oformili smo listu Srce grada, na kojoj su velikom većinom nestranački aktivisti upravo da bismo sprečili dalje razaranje Starog grada – kaže za Danas Đorđe Miketić, nosilac liste Srce grada, koja učestvuje na izborima na opštini Stari grad.

Sagovornika našeg lista pitali smo da li ceni da imaju kapaciteta da spreče eventualnu krađu glasova.

Takođe, Miketića smo pitali zašto kao nestranačka ličnost izlazi u savezu odnosno podršku stranke Borisa Tadića, Socijaldemokratske stranke, odnosno Pokreta slobodnih građana, Sergeja Trifunovića, kao i da li su te dve političke grupacije organizovale „Nestranačke komšijske inicijative sa Starog grada“, kako sebe nazivaju, da nastupe na izborima ili su oni od njih tražili pomoć za prikupljanje potpisa i proceduralne stvari.

– Obezbedili smo određeni broj kontrolora koje ćemo rasporediti na biračka mesta, i ovom prilikom pozivam sve dobre ljude da nam se jave i uključe u proces kontrole, jer moramo odbraniti svaki glas, jer očekujemo razne malverzacije u izbornom procesu. Moramo odbraniti svaki glas, ma čiji on bio! Takođe, lista Srce grada je skupila potpise za sedam dana, i moram to da naglasim, skupljali smo ih pošteno, što druge liste ne mogu da kažu. Stoga, insistiraćemo da se ljudi sa spiskova svih listi obaveste, pa će sami birači reći da li su za tu listu dali svoj potpis ili nisu. Jer mnogi podaci su zloupotrebljeni. I ovaj jedva čekamo da isteramo do kraja – ističe Đorđe Miketić.

Dodaje da Lista Srce grada (broj 5) predstavlja skup istaknutih, neukaljanih i van politike ostvarenih pojedinaca, aktivista, profesora, umetnika kao članova nekolicine komšijskih i nestranačkih inicijativa koji se godinama unazad bore za očuvanje Starog grada i pristojan život dostojan centra jedne evropske prestonice.

– Udruženi sa Pokretom slobodnih građana i Socijaldemokratskom strankom koji su izašli u susret sa operativnom i logističkom pomoći, ova združena inicijativa planira da komunalne i komšijske probleme raznih delova opštine uveže u jednu celinu, institucionalizuje kroz lokalni parlament i rešava sistemski. Do juče smo grlili drveće protiv sumanute seče drveća na Kalemegdanu, izlazili pred bagere zbog neplanskog popločavanja i zatvaranja ulica, uništavanja Studentskog i drugih parkova, nesnosne noćne buke, izmeštanja trolejbusa i linija prevoza, divlje gradnje i korumpiranih institucija, ali ćemo sada imati priliku da se borimo za svoje ideje. Verujemo da ćemo biti nepremostiva beogradska Tvrđava za sve vrste varvara koji žele da unakaze naš lep grad – ističe sagovornik našeg lista.

Zaključuje da sada žele da iznutra kontrolišu sistem i gone institucije da rade svoj posao po zakonu.

– A mi ćemo se i dalje srčano zalagati za: čistiji Stari grad pun parkova i zelenila, uređena parking mesta za sve naše komšije, dostojanstven i kvalitetan život naših starijih komšija, uređenje turističkog i ugostiteljskog haosa i strogo kontrolisati budžet o kojem će odlučivati svi građani. Zato bojkotovali republiku ili ne, pozivamo vas da odbranimo Stari grad zajedno i srčano – kaže Đorđe Miketić za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari