Dogovor RIK-a i misije ODIHR-a o praćenju izbora 1Foto: EPA/ CAROLINE BLUMBERG Ilustracija Miloš Majstorović

Misija ODIHR pratiće sve aktivnosti u vezi sa registracijom birača, proglašenjem izborih lista i medija, izjavila je danas smbasadorka Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIHR Ursula Jozefa Gacek na sasranku sa predstavnicima Republike izborne komisje (RIK) u Beogradu.

Predstavnici Republičke izborne komisije (RIK) i Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIH razgovarali su danas o nastavku izbornog procesa, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević obavestio je predstavnike Misije o dosadašnjem toku izbornog procesa i prekidu zbog uvođenja vanrednog stanja usled pandemije KOVID19, kao i o izbornim aktivnostima koje slede, saopštio je RIK.

Predstavnici OEBS/ODIHR informisani su o svim preporukama OEBS/ODIHR koje je RIK implementirao i u ovom izbornom procesu.

Ambasadorka Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIHR, Ursula Jozefa Gacek, navela je da je ovo prva misija ODIHR koja se organizuje nakon izbijanja pandemije KOVID19 i da će misija pratiti aktivnosti u vezi sa registracijom birača, proglašenjem izborih lista, medija, što je i do sada bila praksa, navedeno je u saopštenju. Misija će, kako se naviodi, pratiti mere državnih organa koje se odnose na sprečavanje širenja KOVID19.

Ambasadorka Jozefa Gacek izrazila je zadovoljstvo zbog primene preporuka ODIHR sa prethodnih izbora, a sagovornici su izrazili nadu da će saradnja ostvarena u prethodnim izbornim procesima biti nastavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari