Džudžo i Gegić izlaze na crtu Ugljaninu 1Foto: Medija centar

Tutinska grupa građana „Sandžak u srcu, Tutin na prvom mestu“ počela je da prikuplja potpise za listu „Tutin na prvom mestu – profesor Bajro Gegić“, koja će učestvovati na lokalnim izborima u toj opštini.

Nosilac liste je aktuelni narodni poslanik SDA Sandžaka i bivši predsednik tutinske opštine Bajro Gegić. Na listi kandidata  za odbornike naćiće  se i bivši predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esad Džudžo. Obojica su bivši visoki funkcioneri SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koje je ta partija, iz svojih redova isključila pre više od mesec dana.

Zvanično, isključeni su zbog nepoštovanja stranačkih akata, a nezvanično SDA se sa njima „obračunala“ zbog najave, još prošlog septembra, da će na lokalnim izborima predvoditi listu grupe građana.

Izlazak na lokalne izbore, van okvira SDA koja u Tutinu vlada neprekidno od 1996. godine, je za Gegića i Džudža je „svojevrsni istorijski odgovor na krizu, pre svega u SDA Sandžaka i u lokalnoj vlasti“ i to je najmanje što mogu da uarde „za dalji razvoj Tutina, prava Bošnjaka i status Sandžaka“.

S obzirom, da se veliki broj građana odazvao pozivu da daju podršku kandidaturu za lokalne izbore, nosioci liste „Tutin na prvom mestu“ razmišljaju i o kandidaturi za parlamentarne izbore.

Opštinska izborna komisija u Tutinu proglasila je prvu listu „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari