Gradsku izbornu komisiju u Čačku napustili članovi iz Dveri 1Foto: Logo

Pet članova Gradske izborne komisije u Čačku iz redova Srpskog pokreta Dveri i njihovi zamenici podneli su danas ostavke, jer kako su obrazložili, ne žele da učestvuju u „lažnim izborima“ koji su raspisani za 26. april.

Dveri su saopštile da u Srbiji nema elementarnih demokratskih uslova za slobodne i poštene izbore i da je pritisak na medije i birače „nenormalan“.

„Posebno su ucenjeni zaposleni u javnim preduzećima i javnim ustanovama na republičkom i lokalnom nivou, kao i u gradskoj upravi. U radno vreme se izlazi sa posla i daju potpisi za izborne liste vladajućih stranaka, što je skandal sam po sebi“, navodi se u saopštenju Dveri.

Ta stranka ocenila je da su izbori posle „slučaja Žabalj“ postali i „Vučićevi krvavi izbori“.

„Jer ako su ljudi bliski vlasti Srpske napredne stranke (SNS) spremni da pod maskama i sa metalnim šipkama brutalno isprebijaju svoje koalicione partnere iz Socijalističke partije Srbije (SPS) – šta onda može da očekuje opozicija i kuda nas vodi ovaj izborni proces“, navodi se u saopštenju.

Dveri smatraju da izborni proces treba prekinuti i napraviti „ozbiljan sporazum“ vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima za neki drugi termin krajem godine.

„Pre toga trebalo bi osloboditi medije i osloboditi građane i posebno zaposlene u javnom sektoru od pritisaka i ucena vladajućeg režima na svim nivoima“, navedeno je u saopštenju Dveri.

Dveri su na poslednjim lokalnim izborima u Čačku pre četri godine osvojile 18 odborničkih mandata i bili su najveća opoziciona odbornička grupa u lokalnoj Skupštini.

Zajedno sa ostalim opozicionim strankama, Dveri od sredine februara prošle godine bojkotuju rad Skupštine Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari