Izbori u Brusu se ponavljaju na jednom biračkom mestu, Jutka izgubio 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Zbog utvrdjenih nepravilnosti izbori u Brusu će biti ponovljeni na jednom biračkom mestu, a preliminarni podaci pokazuju da je lista Grupe građana Za moderan Brus, predvođena bivšim predsednikom opštine Milutinom Jeličićem Jutkom, koji je optužen za seksualno uznemiravanje saradnice, izgubila od liste Srpske napredne stranke.

Opštinska izborna komisija je, kako je Beti rekao njen predsednik Andrija Nestorović, odlučila da se izbori na biračkom mestu u Blaževu, na kome je upisano 489 birača, ponove jer je utvrđeno da je u kutiji za lokalne izbore bilo više glasačkih listića od broja birača koji su glasali.

U Brusu je ukupno u birački spisak upisano 13.498 birača.

Konačni rezultati izbora u toj opštini znaće se 28. juna, za kada su zakazani ponovljeni izbori na tom mestu.

Sadašnji, preliminarni rezultati pokazuju da je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila skoro 50 odsto glasova, a lista GG Za moderan Brus skoro 24 odsto glasova. Slede koalicija SPS – JS sa oko 9,5 odsto, lista Za Brus dr Dragutin Radosavljević sa oko 8,5 odsto i PUPS Milan Krkobabić sa oko 4,7 odsto.

Pred kruševačkim Osnovnim sudom u toku je postupak u kome je Milutin Jeličić Jutka optužen za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić.

Jeličića policija nije uspela da privede na suđenje prošlog petka, 19. juna, jer ga tada nije našla na adresi stanovanja, a sudija je privođenje naredio nakon što se optuženi nije pojavio na prethodnom ročištu 10. juna.

Mediji su zabležili da je on glasao na izborima.

Na poslednjem ročištu tužilac je zatražio odredjivanje pritvora za Jeličića, o čemu je trebalo da se izjasni krivično veće suda.

Inače, Jeličić u vlasti, lokalnoj ili republičkoj, učestvuje duže od decenije i po, uz male pauze. Najpre je od 2003. do 2006. bio narodni poslanik, da bi od 2008. godine bio na mestu predsednika opštine. Tada je pripadao Novoj Srbiji. Usledio je novi poslanički mandat do 2012, da bi na mesto presednika opštine ponovo došao 2015. godine.

U Srpsku naprednu stranku je ušao 2018. godine, a nakon početka pomenutog sudskog procesa pod pristiskom naprednjaka podneo je ostavku na mesto predsednika opštine. Početkom godine je prišao Srpskoj radikalnoj stranci i pominjala se mogućnost da će kao njihov član učestvovati na lokalnim ili republičkim izborima. To se, ipak, nije dogodilo te je na lokalne izbore izašao sa Grupom gradjana Za moderan Brus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari