Lista Veroljuba Stevanovića sa optimizmom očekuje izbore u Kragujevcu 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Da se lokalni izbori u Kragujevcu održavaju sutra, lista “Svi na ovu stranu” ostvarila bi ubedljivu pobedu, dok bi njen nosilac, nekadašnji dugogodišnji “prvi čovek” šumadijske prestonice Veroljub Stevanović – da se 21. juna gradonačelnik bira direktno – imao više od 50 odsto podrške Kragujevčana.

To, kako tvrde u koaliciji koja čini listu “Svi na ovu stranu – Veroljub Verko Stevanović”, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja javog mnjenja u Kragujevcu.

Otuda u koaliciji “Svi na ovu stranu – Veroljub Verko Stevanović”, koju čine Zajedno za Šumadiju-Zdrava Srbija, kragujevački ogranak SPO, te stranka Bolja Srbija, čiji je lider predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, očekuju žestoke, kako kažu, botovske napade u kampanji, na koje oni neće da se obaziru, niti da na njih odgovaraaju.

Fokus kampanje liste biće stavljen na promociju već predstavljenih 100 razvojnih projekata, koje Stevanović i njegova koalicija, ukoliko 21. juna dobiju većinsko poverenje žitelja centra Šumadije, nameravaju da realiziju u Kragujevcu u narednom periodu, neretko i u saradnji, odnosno uz podršku i pomoć vrha državne vlasti.

Među tim projektima su, inače i uzgred, moderna četvorokolovozna saobraćajnica kojom bi Kragujevac, preko Mrčajevaca, bio povezan sa Koridorom 11, Severna obilaznica oko Kragujevca, stvaranje uslova za pokretanje novih 10.000 poslova u gradu, izgradnja nove autobuske stanice i novih gradskih četvrti…

– Ne želimo da u političke svrhe koristimo sve greške i propuste aktuelne gradske vlasti kojih je bilo, i kojih su građani, samo ako gledaju nacionalne medije i porede šta je, u odnosu na Kragujevac, urađeno u drugim lokalnim samoupravama – bilo. To nije naš manir. Želimo da se borimo idejama, političkim programom, kvalitetnim kadrovskim rešenjima. Nastavićemo kampanju u tom, izuzetno pozitivnom smeru, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare koalicije “Svi na ovu stranu” predsednik Gradskog odbora SPO u Kragujevcu Milan Urošević.

Kandidat za gradonačelnika liste “ Svi na ovu stranu” Veroljub Stevanović danas je, između ostalog, kazao da će ukoliko ponovo dođe na vlast, pored realizacije 100 najavljenih projekata, raditi i na rešavanju problema građana u svim kragujevačkim urbanis i seoskim naseljima.

CIlj mu je, kaže, da se Kragujevac vrati na poziciju broj “dva” u Srbiji, odmah iza Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari