MUP bez odgovora Danasu o tvrdnjama Veselinovića 1Foto: Dejana Majstorović

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije do danas odgovorilo na zvanični upit naše redakcije da li su tačne tvrdnje Janka Veselinovića iz Saveza za Srbiju, da je u toku masovno izdavanje državljanstva Srbije građanima koji žive u Republici Srpskoj, kako bi glasali za vlast.

Veselinović tvrdi da šest službenika MUP Srbije u Beogradu „štancuju“ rešenja, a „trenutno rade po 12 sati, čak i vikendom“, jer se dodeljuje 20.000 državljanstava. Dodaje da odmah potom druge službe MUP pripremaju i izrađuju lične karte, a podnosioci zahteva se uvrštavaju u birački spisak. Veselinović navodi da će deo tih novih birača glasati u konzulatima u Bosni i Hercegovini, a deo uz granicu u opštinama u Srbiji.

– Možemo reći da je saradnja partija iz Srbije i Republike Srpske na zavidnom nivou, čak se ponekad čini da su njihove aktivnosti sinhronizovane, komentariše te navode za Danas Srđan Puhalo, psiholog i analitičar iz Banjaluke..

– Sjetimo se samo izbora u Srebrenici kada je glasalo mnogo ljudi koji su organizovano dolazili u Srebrenici i koje su mještani tog grada po prvi put vidjeli u Srebrenici. Možda je došlo vrijeme za vraćanje te usluge. Poznavajući pragmatizam Dodika i Vučića, to me ne bi iznenadilo – zaključuje Puhalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari